Emenheim

Inför kattköpet 

De katter vi säljer vill vi vara säkra på får ett gott hem och liv, därför har vi några önskemål om vad det nya hemmet skall kunna erbjuda dem. 

  • Vi vill att katter från oss blir innekatter. Vi ser dock gärna att de har möjlighet till utevistelse genom exempelvis innätad rastgård/balkong eller sele och koppel.
  • Vi vill att ni som köper katten har som målsättning att ge katten ett livslångt hem. Skulle det ändå vara så att ni skulle behöva omplacera katten vill vi väldigt gärna hjälpa till med att göra det.
  • Vi vill att katten hålls försäkrad. En försäkring är en viktig och billig säkerhetsåtgärd om olyckan skulle vara framme.
  • Sällskapskatter ska kastreras. Har vi inte haft en utförlig diskussion om hurvida katten ska gå i avel hos Dig skall alltså katten kastreras.
  • Skulle det vara så att katten blir sjuk eller till och med dör skulle vi väldigt gärna vilja att Ni hörde av er, eftersom det kan komma att påverka vårt framtida avelsarbete.
  • Givetvis ingår också livslång support, utifall det är något ni behöver hjälp med!

Detta gäller även om en omplacering av en vuxen katt skulle bli aktuell.

Oavsett om man har haft katt tidigare eller inte kan det vara bra att fräscha upp kunskaperna då och då genom att läsa på lite om dessa fantastiska varelser. Tyvärr lever många gamla skrönor kvar om katter och flertalet är inte helt sanna. En bra sida att börja läsa på är Kattstatus.

Den första kontakten...

-Börja med att ta kontakt med mig, helst via SMS eller e-post, då jag inte har möjlighet att ta samtal när jag arbetar. Berätta gärna lite om dig själv, hur du bor, om du har tidigare erfarenhet av katt osv.

-Berätta vid ett tidigt stadium om du är intresserad av en avels- eller utställningskatt, så kan vi hjälpa dig att välja den kattunge som vi tycker ser mest lovande ut i kullen. Vi kan däremot inte lämna några garantier för kattungens utveckling.

-Vid ungefär 5 veckors ålder kan kattungarna ta emot besök.

E-post

emma@emenheim.se

Telefon

+46(0)763131904

Vid flytten

Katten kommer att vara minst 12 veckor gammal vid flytt-tillfället, ha en stamtavla utfärdad av WCF/SNRF, vaccinerad två gånger, ID-märkt med chip, Dolda Fel-försäkrad i 3 år, veterinärbesiktad och avmaskad vid behov.

Vid flytten kommer kattungen också få med sig ett kattungepaket, där ni bland annat får med er ett smakprov på mat som kattungen är van vid att äta.

© E. Carlsson 2015 | Senast uppdaterad 2015-11-23